Jean-Pierre Raynaud - La Flèche

Kalvekeetdijk/Natiënlaan, Westkapelle

Over het kunstwerk:

La Flèche

La Flèche is een monumentaal kunstwerk van de Franse internationaal gewaardeerde kunstenaar Jean-Pierre Raynaud. Het werd op dinsdag 27 november 2018 op het akkerland op de hoek van de Kalvekeetdijk en de Natiënlaan geplaatst.

Het gaat om een indrukwekkende zwarte stalen pijl van 18 meter hoog die als een artistiek baken moet fungeren voor de toekomstige evenementensite en randparking van Westkapelle.

Het is een schenking van de Knokke-Heistse ondernemer Joris Ide. Het gevaarte werd 's nachts vanuit het Brusselse met uitzonderlijk vervoer naar Knokke-Heist getransporteerd.

Over de kunstenaar:

In de kunst van Jean-Pierre Raynaud vormen leven en dood, gevaar en toevlucht, open- en geslotenheid de wezenlijke obsessies.

Vanaf 1963 maakt hij Psycho-objets. Het zijn assemblages van alledaagse objecten zoals scharen, schroevendraaiers, rammelaars, kinderstoelen, ladders, bloempotten en kettingen die altijd met witte of rode lakverf beschilderd zijn.

Raynaud presenteert bloempotten als monumentale sculpturen door ze te vergroten, te stapelen of door er vierduizend in rijen op te stellen.  Met witte tegels bekleedt hij muren, vloeren en plafonds en maakt hij sokkelvormige sculpturen in de openbare ruimte.

2018
2018
1939
Courbevoie (FR)

Afdrukken E-mailadres