HomeKunstwerkenVan Isacker

Philip Van Isacker - Staande figuur en Torso

tussen Elisabethlaan en Knokkestraat ter hoogte van de Polderstraat, Heist

Over het kunstwerk:

Van Isacker - Staande figuur en Torso

Deze twee mannelijke figuren, meditatieve beelden, gemaakt op een voorzichtige, haast strelende manier, in een niettemin helder en vlot te analyseren compositie, staan, zoals de kunstenaar het zelf heeft gewild, een beetje verloren in de “natuur”.

Aangekocht in 2000.

Over de kunstenaar:

Philippe Van Isacker studeerde rechten en kunstgeschiedenis aan de Universiteit Gent. Pas later werd hij beeldhouwer, schilder en conceptueel kunstenaar.

Hij exposeerde in 1990 op de Biënnale van Venetië. Zijn minimalistische, meditatieve sculpturen houden een opdracht in: bij confrontatie vragen ze van de toeschouwer een actieve deelname en een mentale vervollediging van zijn soms onvoltooid lijkende werken.

Hij gebruikt materialen die weinig resistent zijn. Zo suggereert hij desintegratie in de tijd. Hij omschreef zijn sculpturen dan ook zelf ooit als monumenten voor het recht op twijfelen.

Van Isacker - Staande figuur en TorsoVan Isacker - Staande figuur en TorsoVan Isacker - Staande figuur en TorsoVan Isacker - Staande figuur en TorsoVan Isacker - Staande figuur en Torso
1999
2000
1949
België (Torhout)

Afdrukken E-mailadres